Tel:    +382 33 459 550
Gsm: +382 68 519 998
Email: adzic.apartments@gmail.com
Budva, Montenegro
Žrtva fašizma 124
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
design 2017 by J. Pirovic

Sveti Stefan

Po legendi, naselje je nastalo nakon pobjede paštrovskog oružanog odreda nad posadama turskih galija, a od zarobljenog plijena podignuta je tvrđava, s po jednom kućom za svako od dvanaest paštrovskih plemena. Na Svetom Stefanu, na balkonu iznad ulaznih vrata, paštrovski sud je vijekovima dijelio pravdu i rješavao sporove, pa je ono nazvano "mjesto od pravde".

Na Svetom Stefanu se nalaze tri manje crkve: crkva Sveti Stefan, po kojoj je ostrvo dobilo ime, a nalazi se na najuzvišenijem dijelu poluostrva; crkva Aleksandra Nevskog, a najmanja, posvećenja Preobraženju, nalazi se na samom ulazu u gradić, koji je uskim nasipom spojen s kopnom.

Porto Montenegro

Prva luksuzna marina na Jadranu, Porto Montenegro, upisana je na mapi omiljenih lokacija svjetskih jahting klijenata i kosmopolita sa svih meridijana. Za samo pet godina, od makete u svrhu prezentacije projekta, razvila se u luksuzni brend i najsavremeniji turistički proizvod.

 

Pored marine, naselje Porto Montenegro, koje je osmišljeno da ispuni sva očekivanja vlasnika i posade jahti i drugih klijenata, obuhvata i prostrane apartmane na samoj obali mora, jedinstvene restorane, kafiće sa dobrim provodom, te veliki izbor sportskih, rekreativnih i kulturnih aktivnosti i događaja.

Cetinje

Na nekih 40–ak minuta vožnje iz Budve prema unutrašnjosti Crne Gore nailazi se stara prestonca Crne Gore  – Cetinje.
Tamo možete da posjetite i vidite cetinjski manastir u kome se čuvaju mošti Svetog Jovana Krstitelja, kao i dio krsta gde je Isus razapet. osim toga možete posjetiti i muzeje.


Posle posjete Cetinju, kreće se na Lovćen, do koga je potrebno  oko 30 minuta. Tamo možete da vidite mauzolej, posvećen Petru Petroviću Njegošu,.
Sa vrha Lovćena se pruža prelijep pogled na Bokokotorski zaliv, vidi se dolina Skadarskog jezera, kao i skoro cijela teritorija Crne Gore.

Skadarsko jezero

Najveće na Balkanskom poluostrvu. Nalazi se na jugoistoku Crne Gore u kotlini koju od mora odvaja planina Rumija. Dužina jezera iznosi 50 km, a širina 14 km. Površina mu nije uvijek ista.

U proljeće i jesen kada nivo vode poraste površina je oko 500 km2, dok je ljeti pri niskom vodostaju površina oko 350 km2. Jezero je granično sa Albanijom. Crnoj Gori pripada 63,2%. Obala je razuđena sa brojnim zalivima i živopisnim ribarskim naseljima.

Na jezeru se nalazi veliki broj ostrva popularno nazvanih gorice. Nedaleko od Virpazara prema Krajini nalazi se veliki broj uvala sa pješčanim plažama od kojih je najpoznatija plaža Murići duga 560 m.

Please reload